Ensamtid under frukosten

Idag har jag ätit frukost på egna terrassen. Det blir bara för mycket att babbla med andra vid varenda måltid. På jobbet äter jag alltid lunch själv. Jag vill läsa lantbrukstidningar under tiden jag äter och inte babbla med någon. På jobbet är det den enda tiden jag har för mig själv under dagen känns det som. De flesta tycker nog att det är knäppt (äta ensam, konstig människa!) men jag vill inte ha munnen gåendes i samtal precis hela tiden. Särskilt inte när jag äter.

Morgonpromenaden i risfälten gjorde jag också på egen hand. Idag skulle ytterligare tre gäster gå, men de går så himla sakta att jag får spader så jag pinnade på i min egen takt. Jag hann med i princip tre varv – under det sista valde jag dock att endast gå på vägen. När jag kom ut från fälten efter andra varvet tog jag gatan ner till avtagsvägen in till fälten och sedan tillbaka. Det går fortare att gå på asfalten och jag skulle hinna tillbaka till yogan kl 7. I morgon går jag nog strax innan kl 6 istället så hinner jag tre “riktiga” varv.

Frukosten då? Jo, idag hade jag valt havregrynsgröt och till den ville jag ha äpple, russin och kanel. Gott det också.

Nästa grej på programmet är att jag ska göra “oil pulling” på rummet. Jag ska värma sesamolja i vattenbad och köra runt den i munnen ett par minuter. Det finns vattenkokare och termos i varje hus. Det borde för övrigt finnas på varenda hotell!! Vid första besöket i Madrid köpte jag faktiskt en egen portabel vattenkokare på El Corte Inglés för att slippa be om kokt vatten levererat till dörren på morgonen – det gjorde jag i Washington och det var ett himla mäkk!!

Sesamolja ska jag även ta i näsborrarna och öronen. Det anses vara värmande. I motsats till kokosolja som är kylande. Värmande är väl det man ska leta efter om man är torr i näsa och öron. Vad jag förstår. Ayurvedisk läkekonst är inte helt enkelt att förstå sig på, men jag gör som läkaren säger och så blir det nog bra med det.

Vill du veta mer vad som står på programmet idag så hänvisar jag till rubriken Dagprogram – där lägger jag dagarnas program så snart de anländer i min mailbox. Man får dem utskrivna och lagda på sängen varje kväll, men jag har bett om pdf-filer för att kunna lägga dem här snyggt och prydligt.

Bilden ovan visar utsikten under tiden jag åt min gröt. Cannot complain!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *