Du kan lämna din bodylotion hemma

Kläder behöver du inte ta med dig heller. Res lätt med ett handbagage om du bara ska hit och inte stanna på Bali några dagar extra. Särkarna de delar ut funkar utmärkt och du förstör inte dina egna kläder med all olja som används på kroppen.

Eftermiddagens behandling inleddes som alla andra behandlingar verkar göra. Fotbad med lime och sedan huvudmassage. Jag fick sedan stiga upp på en brits av plast/skinn där de hällde ÅTTA liter uppvärmd sesamolja på mig. ÅTTA LITER!!! You must be kidding, sa jag!

Britsen tippar ner mot fötterna och de åtta literna återanvänds på dig. Lite då och då får du lyfta armarna så att oljan ovanför armarna kan sippra ner i hålet vid fötterna igen och hällas på flera gånger. Hela tiden masserar de kroppen med synkroniserade långa tag. Det är ingen idrottsmassage eller annan typ av “muskel för muskel”. Något sådant har det inte varit här en enda gång. Det är långa tag som gäller.

Hur upplevelsen var? Irriterande! Jag ville bara att det skulle vara över. To much of everything.

Dagens behandling tog inte slut när de var klara med oljebadet.

Jag fick flytta över till den vanliga bänken som är täckt med tyg och så hällde de på mer olja och stampade med örtknytena även idag. Även detta är jag klar med nu. Jag bad dem köra runt lite extra på höger skinkas pirformismuskel, men jag tror att det måste till en idrottsmassör eller naprapat för att fixa till den. Tveksam till om massagefolket här har kunskap om piriformismuskeln.

Var det slut när de var klara med stampandet?

Nej!

De började förbereda mig för facial idag också – ansiktsmassage alltså. Jag undanbad mig den. Krämen de använt tidigare i veckan har funkat även för en rosaceapatient, men jag ville ändå inte att de skulle röra ansiktet.

Var det slut för idag nu då?

Nej!

Jag var bokad på ögonbehandling också. Torra ögon är rätt störande. Jag använder Thealoz Duo om jag behöver lite fukt i ögonen och är nöjd med det, men vid konsultationen igår föreslog den ayurvediska läkaren att de skulle hälla ghee i ögonen. What ever, sa jag. Jag kan prova.

Ghee är renat smör. Man värmer upp en paket smör och sjuder det lite lätt. Då åker proteinet ner på botten och så använder man det som blivit genomskinligt. Skirat smör på vanlig svenska.

De lade en ring av deg runt varje öga för att smöret inte skulle rinna iväg och sedan fick jag blinka, rulla runt ögonen, titta till höger, titta till vänster, blunda, blinka och hålla på så en stund. Läkaren menade att det är “amazing”. Jag menar att Thealoz Duo är fullt dugligt. Så några fler oljebad och skirat smör i ögonen blir det inte. Men några erfarenheter rikare är jag. Och sådant gillar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *