Aktivitet: Cooking Class

Mellan alla behandlingar finns en del aktiviteter att vara med på. Sent en eftermiddag var vi fyra personer som nappat på att göra utflykt till templet Tanah Lot vid vattnet. Det är ungefär 25 minuters bilresa dit. Där fanns en del att se, men vi hade endast knappt en timma på oss så det var väl lite av en miss, men man behöver inte inspektera varje vrå. Något Sukhavati inte upplyste oss om var att det av en avgift för att gå in på området. Det hade inte någon av oss fattat och chauffören fick lägga ut åt oss. Priset är 60.000 indonesiska rupier och det blir ca 42 svenska kronor. Ingen större utgift alltså.

En förmiddag var det cykeltur. Den var jag inte med på. Det var dagen efter att jag druckit castor oil och jag var lite matt och väldigt störd av halsbränna.

Igår eftermiddag var det cooking class. Där var jag den enda deltagaren. Jag fick inte laga maten till middagen, jag deltog som åskådare och så berättade de vad som skulle lagas, lite om ingredienserna och kryddorna. Personalen är verkligen så otroligt engagerade i oss. Kökspersonalen består av sex personer. De jobbar tre och tre och i två skift. Köket är bemannat mellan kl 06 och 21, de har åtta timmars arbetsdag och är lediga en dag i veckan. Någon luftkonditionering såg jag inte till. Det hade aldrig vare sig arbetsgivare eller arbetstagare godkänt i Sverige.

När man kommer hit får man berätta om det är något man inte äter. Då anpassas maten efter respektive gäst. På en tavla i köket med namnen på gästerna står vad man inte vill ha. På mig står det gluten, mjölk, tomater och socker bland annat.

En hel del av gästerna har lite strul med maten har jag hört. De är inte vana vid den här typen av mat.
Tror jag det! Det räcker att ställa sig i kassakön på Willys för att förvånas över hur folk står upp överhuvudtaget. Det är otroligt mycket skräp som bärs hem och konsumeras.

Så här ser köket ut – de har en del att göra med oss “alternativt ätande” personer

Det var detta som lagades under cooking class

Det här serverades till lunch på söndagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *