Nu undrar du vad det här kostar

Frågan är absolut berättigad. Jag har hittills talat väldigt tyst om priset för tio dagars vistelse på Sukhavati Ayurvedic Retreat & Spa. Det har sina anledningar. Jag vill inte gärna sticka ut och prata om pengar och hur jag spenderar det jag drar in, men vore jag varit läsare av den här bloggen för att jag har ett intresse av att vilja åka till Sukhavati hade jag väldigt gärna velat veta så därför berättar jag.

Så här är det:

I januari/februari 2020 läste jag på Kristins Kaspersens Instagramkonto att hon var här. Jag tyckte att det såg helt fantastiskt ut. En av dem som kommenterade Kristins inlägg var Anna Sevo, som – skulle det visa sig – har en grupp på Facebook om Sukhavati. Jag förstod att hon var insatt och jag kontaktade henne för att höra mer. Det mynnade ut i att jag mailade Sukhavati för att fråga om bland annat priset. Jag höll på att trilla av fåtöljen när svaret anlände och tänkte “glöm det”. Vem betalar så mycket för att åka så långt för “några dagars” omhändertagande? Sedan kom pandemin och jag var också fullt upptagen med planerandet av mitt spanska boende.

Sukhavati stängde, världen stängde, men någonstans såg vi väl ändå ett ljus i tunneln. Sukhavati skickade ett erbjudande om rabatt i ett av sina nyhetsbrev. Man skulle betala 25 % av hela beloppet i förskott och resa inom ett par år. Det vågade jag inte hoppa på. Två år kändes väldigt nära i det elände vi upplevde då. Två år kändes som en utopi.

En tid därefter kom ännu ett erbjudande. Rabatten som angavs var 40 %. Då skulle man betala 10 % i förskott och resa inom sin livsstil. Min hjärnan började arbeta. Jag tänkte att det kanske inte är helt otänkbart ändå – även om det är en ryslig massa pengar. Jag bestämde mig för att slå till.

För tio dagar hamnade slutsumman på 3.114 USD + 15 % i skatt. Lite lätt avrundat blir det 3.600 amerikanska dollar. Beloppet jag riskerade att förlora om Sukhavati gått i konkurs innan jag blev färdig att åka var alltså 360 USD. Det skulle jag kunna leva med.

Så jag köpte tio dagars Rejuvenation Programme. Detta var i maj 2021.

I oktober 2022 ansåg jag att påskveckorna 2023 skulle kunna funka och jag bokade vistelsen. Efter det började jag leta flygbiljetter, som är en kompakt djungel av avgångar och priser. Allt beroende på tid på året, hur långt innan avresan du bokar din biljett, vilken veckodag du väljer att resa och till och med vilken veckodag du gör din bokning. Rättvist kalkylerat bör man räkna med 10.000 kronor för flygbiljetten.

Jag är fullt medveten om att slutsumma för hela resan inte är överkomlig för de flesta normalarbetande människor även om man gör val hur man spenderar sina pengar. Vad gäller mig själv så varken röker eller dricker jag. Jag äter nästan aldrig på restaurang – jag vill laga min egen mat och restaurangätande är ett enda långt väntande – vänta på att få bord, vänta på att få beställa, vänta på att få maten, vänta på att få betala – och jag har alltid med mig lunchmat till jobbet. Då blir det en slant över. Har man dessutom lång framförhållning finns utsikter att kunna spara lite här och där och få ihop till en resa. Min framförhållning blev tre år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *