Bali är ett populärt resmål för australiensare

Det lär vara två australiensare som äger Sukhavati + en man från Bali. Utlänningar får inte äga något här själva. Igår när jag surfade runt för att läsa om ägarskapet hittade jag en artikel som jag gärna vill dela med mig av.

Life-changing: The Bali spot like nowhere else on Earth

Att det är två australiensare som är engagerade i Sukhavati är väl på sin plats. Väldigt många från Australien reser hit på sin semester – då menar jag till Bali som sådant. De var också flest australiensare som dog när en nattklubb bombades i Kuta den 12 oktober 2002 – The Bali Bombings som det kommit att kallas – se dokumentären

Shockwaves: The Bali Bombings Documentary

Det var totalt tre bomber som detonerade – en bilbomb, en annan i en ryggsäck och en tredje utanför amerikanska konsulatet i Denpasar.

202 personer avled, varav sex kom från Sverige (vissa uppgifter säger fem och andra anger tre). 209 klarade livhanken och över 80 nationaliteter är representerade (även här anges lite olika uppgifter beroende på var man läser). Al-Qaida låg bakom terrorattacken och man tror att 30-talet personer var inblandade.

Det finns ett minnesmärke vid nattklubben där det hände – Sari Club Memorial. Det ligger inte så långt från mitt hotell och jag ska gå dit och titta har jag tänkt. Se rubriken Karta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *