Återuppväckt från det döda – tror jag

Typ. Återuppväckt. Tror jag. Igår vid 10-tiden var jag ordinerad att dricka en deciliter Castor Oil. Ricinolja. Det tömmer tarmarna. Ut med gifterna. Att dricka oljan spetsad med lite pressad citron och skölja ner den med ingefärste gick bra, men sen eftermiddag fick jag halsbränna från helvetet och då mår jag illa. Det är orsaken till att jag undviker choklad så långt det är möjligt – ibland funkar det att äta en mindre mängd. Ibland funkar det inte. Och jag blir lidande av den där lilla chokladen i flera dagar. Vedervärdigt är det.

Så mellan 16-tiden och tills midnatt eller så satt jag upprätt i sängen för att inte rapa Castor Oil. Riktigt räligt var det. Tjejen som kom upp med middagen vid halv sju-tiden sa att jag skulle dricka ännu mer varmt vatten, men det är rätt svårt när det känns som att du är fulltankad ända upp till svalget. Effektivt är dock att tugga färsk ingefära. Det har hjälpt mig MÅNGA gånger och det var också en metod jag tog till när jag sattes på Methotrexate mot min reumatism (jag tar ingen medicin mot reumatismen sedan 2,5 år tillbaka). Methotrexate tar man en gång i veckan och jag tog min på söndagarna. Fram emot tisdagen kunde jag vakna och må tjuvis och undra varför jag mådde så tills jag kom på att det var just tisdag. Då stod jag lättare ut, men ibland kunde det vara pest. Då skar jag en bit ingefära och tuggade och genast blev det hanterligt.

Nåväl, natten överlevde jag och snart är det frukost. Jag har beställt havregrynsgröt och fruktsallad + pepparmyntste. Det är också något som är bra att dricka om man mår lite sämre i det som har med magen att göra.

Igår fick jag förresten veta att kokosvatten är kylande och därmed förstoppande. Är du förstoppad ska du dricka varmt. Jag kunde beställa kokosvatten från köket om ricinoljan gjorde det den skulle, men inte annars. Ricinoljan gjorde det den skulle, men jag ville ändå inte ha kokosvatten. Varmt ingefärste var det enda som gick ner. Hemskt kändes det faktiskt. Hatar att må illa.

Kl 9 idag har jag en behandling inbokad, men det är mer oljemassage och jag klarar faktiskt inte mer olja. Inte någonstans. Inte på insidan och inte på utsidan så jag ska gå ner till dem och säga att jag hoppar över den. Kl 11 är det doctors´s appointment, kl 12.30 lunch och efter lunch är det Basti (Enema Therapy). Om det kan du läsa här – tredje rubriken nerifrån.

Bilden nedan visar gårdagens lätta lunch. Linssoppa.
Den var god och lättsmält på alla vis, men jag mådde inte helt bra så jag lämnade hälften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *