Inresan är förberedd med visum

Visum behövs för att resa in i Indonesien. Det kan klaras av vid ankomsten, men jag är en person som förbereder mig och planerar så i söndags fyllde jag i ansökan och betalade avgiften med kort. Till ansökan behövs en bild på passet – som ska vara giltigt sex månader efter hemkomst – och en bild på dig.

Det finns företag som hjälper till med visumansökan, men de vill ha pengar för det och att fylla i en ansökan är så enkelt så det kan du göra själv direkt hos de indonesiska myndigheterna.

Priset för ett visum direkt hos myndigheterna är 500.000 indonesiska rupier (IDR). Omräknat till svenska pengar är kostnaden ca 340 kr.

Så här ser visumet ut – jag har raderat några uppgifter

2 kommentarer

  • Eva Pettersson

    Åh så spännande det ska bli att följa dig på resan !!!!! Lycka Till o jag känner ingen som är mer berest än du är / KRAM EVA

    • Ann-Christine Reimer

      Tack för att du följer med mig i cyberspace! Du har varit en trogen läsare i gissningsvis omkring 15 år – det var väl ungefär så länge sedan jag började blogga på Expressen! Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *