Som resenär är man ambassadör för sitt land

Att kunna ge är kul. När jag är ute och reser händer det att jag tar med mig svenska gåvor. Jag har burit Kostas Snöbollar runt halva jordklotet, jag har haft kökshanddukar med dalahästar i bagaget, Marabou choklad (fast det märket ägs numera av amerikanska Mondelēz International, noterat på Nasdaq) och böcker som beskriver svenska traditioner, svensk mat och liknande.

Just böcker har jag med i packningen till Sukhavati tillsammans med ett par påskägg fyllda med svenskt smågodis från CandyKing. Smågodis, och den typen av stimulantia, ska man väl kanske egentligen inte ge personalen där – de är inriktade på hälsa i kubik (ayurveda) och smågodis är inte bra för något egentligen, men min resa sammanfaller med påsk och då tycker jag att påskägg passar utmärkt. Några chokladkakor från Marabou var annars en idé, men choklad gillar inte riktigt värmen på Bali, det blir klet och smet direkt så därför avstår jag det.

Böckerna jag klickade hem tidigt i morse är

Jag tror inte gåvomottagarna har koll på innehållet i vare sig den ena eller andra boken. Sweden just amazing berättar att dynamiten, kylskåpet, Skype och Spotify är svenska innovationer – det vill jag verkligen sprida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *