2,5 timmars massage – annat än max en timma hemma

Idag har varit en dag i massagens tecken. På förmiddagen fick jag ansikte, huvud, nacke, fötter och underben omhändertagna i mitt hus. En timma tog det.

På eftermiddagen var det dags igen för 90 minuters knådning. Detta pass inleddes återigen med fotbad och ingnuggande av ett par skivor lime och efter det fick jag mer huvudmassage.

Sedan flyttade jag över till britsen och blev knådad och inoljad på både fram- och baksida. Det var inte slut där. Jag fick också något som de kallar “stamping”. De kokar ihop örter som de virar in hårt i en tygbit och sedan “stampar” de runt med den på kroppen. “Stämpeln” är indränkt i varm kokosolja och jag kan säga som så – det behövs rätt mycket tvål för att bli av med oljan sedan. För övrigt trodde jag att jag skulle vara gulfärgad på kroppen efter behandlingen. En av ingredienserna var nämligen gurkmeja, men jag hade högst normal färg. Handdukarna man får efter duschen i spaavdelningen är dock bruna. Vita, som de är i husen där man bor, är nog inte att rekommendera.

Understa bilden visar en kokosnöt. Efter lunchen frågar de om man vill ha något att dricka. Då ber jag om kokosvatten levererad till huset så dricker jag den efter eftermiddagens övningar.

Nu är klockan snart 16 och det är paus fram tills middagen kl 18.30.
I morgon är det “gala dinner”. Då lär det dyka upp balinesisk sång, dans och musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *